طريقه العيش البورى
المقادير
3 كوب دقيق
3 معالق زيت
نصف معلقه ملح
نصف معلقه سكر
نصف معلقه بيكينج بودر
كوب الا ربع ميه دافيه
الطريقه
نحضر بوله وننزل بالدقيق والزيت ونعجن شويه ثم نضيف الملح والسكر والبيكينج بودر وننزل باميه الدافيه ونعجن كويس جدا لحد ماالعجينه تلك خالص ونعملها كوره
نقطع العجينه كور صغيره المقادير دى تعملنا حوالى 12 رغيف صغيرين
بعد ماكورناها نسيبها ترتاح ساعه تقريبا
بعد الساعه نجيب كوره من العجين ونرش دقيق عليها ونفردها كويس بالنشابا ولو لقيناها بتمط ومش بتتفرد كويس نريحها ربع ساعه بعد كده نشتغل فيها
نفردها بسمك حوالى نصف سنتى
نكون مجهزين زيت غزير فى حله ويكون ساخن جدا جدا جدا وننزل بالعجينه بعد مافردناها وناخد بالكبشه الزيت السخن
ونضع على العجين ودى خطوه مهمه جدا عشان الرغيف يتنفخ واول مياخد لون ذهبى فاتح نقلبه على الوجه التانى لياخد نفس الون الذهبى الجميل
ونطلعه على مناديل مطبخ عشان تشرب الزيت الزياده
وبالهنا والشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق