الفته الاسكندرانى
انا انهارده قررت اقول واحكى على تكاتى وحركاتى فى الفته الاسكندرانى
اولا طريقه عمل الارز
بنغسل الرز كويس انا بحط لكل 5 كوب رز 6 كوب ماء
بنجيب الحله بتاعتنا ونحط فيها سمنه وزيت مع بعض عشان الرز يطلع مفلفل ونسخنهم وننزل عليه بالرز نقلبه تقلبتين وننزل بالماء ونحط الملح وده اختيارى طبعا ونوطى النار ونسيبه يستوى براحته
ثانيا طريقه العيش
انا بجيب العيش واكسره وكون محضره طاسه فيها زيت زسمنه ومسخناهم وانزل عليهم بالعيش لغايه ميتحمص بس كده واسيبه على جمب
ثالثا طريقه الصلصه
بجيب حوالى نصف رأس ثوم واقشرها وادقها مع كمون وواحد فلفل اخضر حار او بارد دى حاجه اختيارى ونشوحهم حبه وننزل عليهم بعصير الطماطم اللى ضربينه فى الخلاط ومصفيينه فى المصفاه ونحط حبه خل حلوين ونتركهم تتسب
رابعا طريقه التقديم
ناخد حبه عيش محمص على حبه رز مفلفل وعليهم حبه صلصه ونقلبهم ونغطيهم بالرز ونزين الصينيه بباقى الصلصه من فوق
وطبعا فته من غير لحمه ضانى ملهاش لزمه نكون مجهزنه من الاول وسلقنها ومعاها ورق لورا وحبها ومستكه
بصراحه انا جعت بالف هنا وشفا عليكوا
0 التعليقات:
إرسال تعليق