طريقه عمل القراقيش
اولا المقادير
5 كوب دقيق
1 كوب لبن دافئ
1 معلقه ممسوحه خميره
ربع كيلو سمنه
ربع كوب ماء للعجن
معلقه صغيره ملح
سمسم وحبه البركه
الطريقه
نضح السمنه على النار الى ان تقدح نعمل حفره فى الدقيق ونضع بداخلها السمسم وحبه البركه والملح ونضيف عليهم السمنه المقدوحه
نقلبهم مع بعض كويس جدا بملعقه خشب لانه حيكون سخن طبعا
ونتركه يبرد قليلا ويبث باليد ثم نضع اللبن ويكون مذاب به الخميره ولو لاقينا العجينه محتاجه نضيف ربع كوب الماء الدافئ ونعجن حتى تكون متماسكه
نترك العجينه لترتاح 10 دقائق ثم ناخد قطعه قطعه ونفردها على سطح مستوى مرشوش بالدقيق ونفردها ونقطعا ذى مانحب مستطيلات او دوائر او بالطول
وممكن نحشيها عجوه او ملبن
ونبدا فى رصها داخل الصاج ونغطيها ونتركها ساعتين تخمر
ثم ندخلها الفرن حتى تحمر
وبالهنا والشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق